Algemene info

 

Welkom

De secundaire scholen van Sint-Ferdinand hebben een jarenlange traditie, opgericht in 1895, maar zijn opvallend jong en actueel gebleven in doen en denken en willen er staan voor de jongeren die bij ons een vak willen leren. We kiezen niet voor de gemiddelde leerling maar zorgen voor gelijke kansen voor elke jongere door te werken vanuit een individueel traject.

Een heel team van leerkrachten, begeleiders en ondersteunend personeel zorgt voor optimale kansen en wil ieders talenten zo breed mogelijk ontwikkelen. We hebben veel aandacht voor de jongere want naast het behalen van een getuigschrift is het minstens even belangrijk om een bewijs van ‘functioneren in onze maatschappij’ mee te hebben na de schooltijd. We werken vanuit een christelijke inspiratie en baseren ons werken op wat onze stichter van de Broeders van Liefde, P.J. Triest, betekende voor de mensen in nood.

Zowel binnen opleidingsvorm drie als opleidingsvorm vier is ‘maximale kansen’ geven niet zomaar een woord maar staat met stip genoteerd binnen onze werking. Het samenwerken met ouders en het werken binnen een groot netwerk van zorg voor de jongere binnen de school is ons niet vreemd. U kan als bezoeker van deze website de meeste informatie terugvinden maar u blijft, na afspraak, ook altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.