Magazijnmedewerker

Door oefenen in ordenen, nummeren, stapelen, computergebruik en heftruck besturen worden de leerlingen opgeleid tot magazijnmedewerker.

In de opleidingsfase gaat veel aandacht naar stiptheid en orde in het verwerken van de producten. In deze fase gaan de leerlingen reeds een grote verantwoordelijkheid aanleren in het beheren van een magazijn. Zij zorgen voor de bevoorrading van bv. de onderhoudsproducten, het papier voor de kopie-apparaten,..

Bij schoolse activiteiten leveren zij de materialen en helpen ze bij het klaarzetten van de cafetaria, sporthal of andere ruimtes. Regelmatige bezoeken aan bedrijven met grote en kleine magazijnen behoort ook tot het opleidingsprogramma.In de kwalificatiefase, zal er meer aandacht worden besteed aan het werken met allerlei vervoermiddelen. Er wordt geoefend met de verschillende vervoermiddelen die men gebruikt in het magazijn. Het besturen en rijden met transpalet of heftruck, elektrisch of mechanisch is in het oefenprogramma opgenomen. Door de grote ruimte waarover we kunnen beschikken, wordt er levensecht gewerkt en staat het laden en lossen van vrachtwagens ook op het programma. Om levensecht te werken zorgt de opleiding voor het beheer van het schoolmagazijn vanaf de bestelling tot de eindlevering.

Indien de leerlingen slagen bekomen ze het kwalificatiegetuigschrift “magazijn medewerker”. Na de kwalificatiefase kunnen de leerlingen instappen in een jaar A.B.O. (Alternaterende Beroepsopleiding) of integratiefase.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.