Bezoek Kazerne OV4 Lummen 1B

Wij zijn gisteren naar de dossin kazerne geweest in Mechelen. Het was heel leerrijk.

Wij zijn naar het verhaal van Simon Gronowski gaan luisteren. Simon was tijdens dat ze werden afgevoerd naar Duitsland kunnen ontsnappen door drie jonge studenten. Die hebben de treindeur open gekregen. De mama van Simon zei spring en Simon sprong. Maar hij dacht dat zijn mama ook meeging. Maar ze deed het niet. Maar goed ook, want als Simon zijn mama meesprong waren ze allebei dood. De papa van Simon lag in het ziekenhuis en de nazi’s vroegen achter de papa. De mama zei dat hij dood was maar hij was niet dood. Daarom hebben de nazi’s niet meer achter de papa gezocht.

Simon is kunnen ontsnappen maar de zus en de mama niet.Ze werden vermoord. Maar Simon heeft wel zijn papa teruggevonden. De papa dacht dat de zus en de mama terugkwamen maar dat was niet zo. Toen de oorlog gedaan was wachtte de papa uren en uren op de zus en mama maar ze kwamen niet terug . Toen kreeg de papa het nieuws dat ze werden vermoord en even later stierf de papa van verdriet. Toen had Simon niets meer geen zus geen mama geen papa alleen het grote huis. Hij heeft het heel slim gedaan want hij heeft de kamers verhuurd voor studenten. En kreeg hij geld om ook te gaan studeren .

We hebben ook oefeningen gedaan. We hebben geleerd over de tweede wereldoorlog over de joden, concentratiekampen en werkkampen. Ook over hoe de joden vroeger werden afgevoerd naar Duitsland .

Het was heel leuk. Het was met heel 1b van sint-ferdinand. Bedankt om te luisteren en graag tot de volgende keer.

- Leerling van 1B

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.