Sint-Ferdinand viert vriendschap

Op vrijdag 23 september organiseerde we voor de leerlingen van de eerste graad een vriendschapsdag. De leerlingen werden in drie groepen verdeeld en elke groep mocht a.d.h.v een doorschuifsysteem aan 3 workshops deelnemen.

De eerste workshop was een actieve workshop. Hier moesten de leerlingen verschillende actieve spelletjes spelen en een zo hoog mogelijke score halen. Zo moesten ze per klas proberen om zoveel mogelijk leerlingen over een koord te krijgen zonder het koord te raken. Ook werd er klas tegen klas aan een koord getrokken om te zien we het sterkst was. Met 4 leerlingen op latten staan en zo proberen vooruit te geraken was ook een van de opdrachten.

De tweede workshop was een creatieve workshop. Hier mochten de leerlingen een affiche maken waarop alle namen van hun klas staan en een geverfde hand.

Bij de laatste workshop werd de mediakennis van de leerlingen getest. Ook moesten de leerlingen een parcours afleggen met een zandzakje op hun hoofd en werden er verschillende spelletjes gespeeld waarbij de leerlingen als klas moesten samenwerken. Dit allemaal als een race tegen de klok.

Als afsluiter van de dag werden de leerlingen allemaal getrakteerd op een ijsje en werd er nog wat nagepraat over de dag en over vriendschap natuurlijk.

Het was een geslaagde namiddag.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.