Preteaching

Wat betekent preteaching?

Bij ‘preteaching’ wordt de leerstof twee keer aangeboden aan de leerlingen: eerst via afstandsonderwijs, verolgens op school zodra de lessen hervatten. 

De leraar komt op school  terug op de leerstof, maar kan sneller tot de kern komen. Hij gaat ook na hoe ver elke leerling staat en houdt daar rekening mee. 

Hoe bieden we onze leerlingen concreet onderwijs aan?

Wij informeren u telefonisch, schriftelijk of via Smartschool over de manier waarop  we preteaching via afstandonderwijs gaan invullen. Afhankelijk van de campus en de opleidingsvorm die uw kind volgt,  zijn er specifieke afspraken gemaakt. Zo kunnen we  alle leerlingen zoveel mogelijk op maat begeleiden.

We zorgen voor duidelijke opdrachten met goede begeleiding van leerkrachten en begeleiding. We beseffen dat het voor praktijkvakken moeilijker is om afstandsonderwijs te voorzien. De leerkrachten bekijken individueel wat mogelijk is voor hun vak.  

We verwachten dat iedere leerling zijn uiterste best doet om deze taken tot een goed einde te brengen. Wanneer er vragen zijn, kunt u steeds terecht bij de betrokken leerkracht en begeleiding.

Wat kan u als ouder doen?

Voor uw zoon of dochter is het belangrijk dat u gewoon in de buurt bent en opvolgt of hij of zij zelfstandig aan de slag kan. Probeer als ouder vooral rust en structuur te creëren om uw zoon/dochter te laten leren. Een gestructureerde dagindeling met vaste leermomenten helpt.

Onderwijs Vlaanderen biedt in een filmpje meer informatie aan. U vindt dit op Youtube met de zoekvraag ‘Wat leert je kind na de paasvakantie?’ of via https://www.youtube.com/watch?v=bO7STpDsUMM

Nog vragen?

Heeft u als ouder of uw kind nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze school. Onze school, onze leerkrachten en begeleiding, zijn iedere schooldag tijdens de schooluren (8u-15u20)  bereikbaar voor vragen en bezorgdheden.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.