Werkplaatsschrijnwerker

 

In de opleidingsfase worden systematisch de voornaamste basistechnieken van het houtbewerken zoals schaven, meten, aftekenen, zagen, steken, kappen, lijmen en nagelen geoefend.

Veel aandacht wordt besteed aan het juiste gebruik van de verschillende gereedschappen. Geleidelijk wordt er van handwerk overgeschakeld op machinewerk. De leerlingen leren dan omgaan met een boormachine, lintzaag, schaafmachine, wipzaag, vlak- en vandiktebank en bandschuurmachine. Alle technieken worden aangeleerd door het maken van eenvoudige werkstukjes.

 

In de kwalificatiefase worden al grotere werkstukken gemaakt of oefent men in seriewerk. Hier leert men ook omgaan met een paneelzaag, pennenbank, freesmachine, ramenpers. Volgens de mogelijkheden van de leerlingen en het persoonlijk traject worden in de kwalificatiefase ook de volgende competenties aangeboden : dakconstructies vervaardigen, gyprocwanden en plafonds plaatsen, ramen en deuren in- en uitgehangen, een trap maken.

Na de kwalificatiefase kunnen de leerlingen instappen in een jaar A.B.O. (Alternerende Beroepsopleiding) of integratiefase.

 

Meer info over werkstukken en activiteiten van deze afdeling vind je op hun eigen website : www.werkplaatsschrijnwerker.be

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.